2006/10/05

Päivä 4

Pahoitteluni kaikille lukijoilleni, jotka ovat luulleet että kirjoitan tätä matkalta. En kirjoita, lähinnä tiivistän paperisen matkapäiväkirjamme tekstiä ja liitän siihen kuvia täällä koto-Suomessa, ja julkaisen niitä sitä tahtia kun kerkeä ja viitsin. Yritän saada urakan loppuun tällä viikolla, mutta vielä on kymmenkunta päivää kerrottavana.

Lehmä. Näitä näkyi useampiakin katukuvassa, monet näistä eri asennoissa, kuten seuraavasta näette. Tämän lehmän utaret ja peräpää ovat oikeasti pehmoisen teddy-karvan peitossa, vaikka se ei olekaan ihan niin ilmiselvää.

Tosiaan näimme erilaisia lehmiä varmaan lähemmäs parikymmentä, kaikista vaan ei ole kuvaa.


Päivän pakollinen kala-annos. Söimme melkoisen vähän kalaa Japanissa, sillä mieheni on kasvissyöjä ja söimme mieluiten yhdessä. Itse söin kalaa pari kertaa satunnaisesti kun söin lounaslaatikkoa, mutta emme esimerkiksi nauttineet sitä niin kuuluisaa raakaa kalaa siellä ollenkaan.


Näyttääkö tutulta arkkitehtuurilta? Pitäisikin, sillä tämän päivän ohjelmassa oli Paluu Keisarilliseen Palatsiin. Lähdimme siis tutustumaan yleisölle avoimeen osaan puutarhasta.

Delfiini, käsittääkseni. Näitä on tyypillisesti porttien päällä, kattojen päällä ynnä muina koristuksina. Yksi asia aikaisemmalta japaninmatkalta on jäänyt mieleeni ja se on Nagoyan linnan katon kultaiset delfiinit.


Puutarhassa ei ollut pelkästään puutarhaa vaan myös kaikenlaista muuta opettavaista, kuten tämä vartijoiden talo. Sen lisäksi siis, että pääsee kokemaan upean keisarillisen puiston, näkee samalla kaikenlaista historiallista, josta on kerrottukin vielä mitä ovat.

Puutarhassa luonnollisesti on kukkia. Tämä kuva on napattu suunnilleen ensimmäisen vastaantulleen vessan ja lepohuoneen nurkalta. Tuo lepohuone on ihana idea: penkkejä reilusti, ilmastoitu huone ja juomapulloja tarjolla myyntiautomaatista. Samalla tilassa on henkilö, joka hoitaa jäätelö- ja matkamuistomyyntiä. On sanomattakin selvää että nautiskelimme päivän kuluessa täysin siemauksin näiden ympäri puutarhaa ripoteltujen tilojen palveluista.

Kasvi, kukka ... Olisikohan joku kämmekäs?

Tämä paikka oli itselleni tuttu jo kuvista. Tämä nimittäin sattui olemaan mieheni suosikkikohteita puistossa hänen siellä käydessään viime vuonna. Tuo neliönmallinen lähde on uskomattoman kaunis, kun siihen osuu valoa vähän siroten lehtien välistä.


Tämä kala onnistui poseeraamaan varsin klassiseen maalaustyyliin, edelleenkin lätäkössä eikä lautasella.


Ja sitten sen karpin lätäkkö maisemineen. Vähän levittynyt on, mutta muuten tämä olisi aika lailla mieluinen, ihana ja upea takapihaksi.


Ja tämä on mitä tehtiin wndin kanssa useampi tunti kesken päivän. Yläreunassa näkyy muutama oksa suosikkimännystämme, joka kiltisi varjosti päivänokosiamme.


Linnan peruskivi, täällä emme viihtyneet kauaa, sillä kuten näette, kohde on hyvinkin aurinkoinen ja paahteinen.


Bambuja, näitä oli tarjolla viittätoista sorttia. En julkaise kuvia kaikista täällä, mutta no, tällaisesta se ihanan silkkinen bambulanka tulee. En tiedä tuleeko juuri tämän lajikkeen bambusta, mutta kovin puisevilta ne kaikki näyttivät.

Kaiken kaikkiaan hyvä päivä. Taisimme suunnata tämän jälkeen hotellille ja illalla syömään sinne intialaiseen, muistikuvat kyllä loppuvat melko tehokkaasti johonkin kello kuudenaikaan.

No comments: