2006/10/12

Langasta väännettyä asiaa - Making stuff out of yarn


Tämä on jotain, josta olen jo ihanaista SNY:täni kerennyt kiittämään. Olen muutamaa ohjetta kokeillut, vaihtelevalla menestyksellä. Yksi korukin syntyi, mutta koska olin matkaväsynyt ja aavistuksen kiireinen, siitä ei ole kuvaa, mutta ehkä ehkä jos te kaikki lukijani olette hillittömän ihania ja kilttejä pörrölle, sellainen joku päivä järjestyy. Korussa kuitenkaan ei ole kovin paljoa nähtävää, mutta tein sen varmistaakseni itselleni, että solmujen teko on niin kivaa kuin muistinkin!

This is something I already thanked my secret pal in earlier post. I've tried a few patterns with variable rates of success. I gave the only finished piece of jewellery so far to pörrö and I didn't take any pictures. But I guess if you are nice as hell and real cute and make her feel good, there might be a chance for a pic. There isn't much to see about the jewellery though, but it assured me that I enjoy knotting.

Mutta koska tämä on neule/lankablogaus pitkästä aikaa, päästään lankoihin. Nämä ovat Siren kautta Saksanmaalta tänne vaeltaneet. Kaksi kerää Trekking XXL:ää (Kyllä, se on juuri niin ihanaa kuin kuvissa ja blogeissa on nähty!), harmaasta (jossa on ripaus beigeä) on tulossa jo sukat miehelle ja violetti odottaa minua. Yksiväriset kerät ovat opalia, violetti odottaa Sitä Täydellistä sukkamallia ja punainen mietityttää. Niin, punainen. Ei, kyse ei ole siitä, että kaupassa olisi tapahtunut virhe, mutta tilasin kerän punaista ja tällainen siitä nyt tuli. Pitää kyllä tunnustaa, että langankuluttajalla on sormensa pelissä.

Because this post is about knitting content for a first time in a while, I'll post about yarn. There have come to my posession through Sire from Germany. Two balls of Trekking XXL which is just like I imagined it, the grey one (with hint of beige) is becoming socks for DH and the violet is waiting for me. The solid balls are Opal, the violet is waiting The Right Pattern and the red one is giving me thoughts. Yes, red. No, there wasn't any mistake in the store, but I ordered a ball of red and this is how it turned out to be. I'll have to tell you that langankuluttaja has her fingers in this mess though.


Kuvausavustajan takapuoli taustalla. Valmis kaulaliina alpakasta, näin syksyn porteilla. Ohjeen olen tästä lähettänyt Ullaan.

You can see assistant's butt in the background. I finished the alpaca scarf for myself this autumn and I've sent the pattern to a Finnish online knitting magazine.

Nämä taitavat olla tämän viestin tärkein sisältö, ensimmäiset ikinä neulomani käsineet. Käsineet on neulottu 2mm sukkapuikoilla ja niiden neulomiseen meni viikon verran luentoja. Työn alla on jo toinen pari käsineitä Lanettista, vaikka minun piti neuloa käsineet ihanalta SNYltä saamastani alpakasta. Niin vain ovat oikukkaita nuo langat. Tällä hetkellä se alpakka harkitsee kohtaloaan pipona, jossa on pitsiä.

I think these are the main content of this post. These are my first ever gloves I knitted, and I just love how they turned out. I knit them on 2mm dpns and it took me around one week of lecture knitting time to finish them. I'm currently working on second pair of gloves out of Lanett, which I'll probably write a pattern for.

Mitä muuta olenkaan unohtanut kuvata ja blogata? Tietenkin omat Japanin tuliaiseni, eli sikäläiset neulelangat. Kuvassa Kanebon (kyllä, juuri sen Kanebon) villalankaa, jota on yhteensä 250g ja joka on melko ohutta joten se päätynee isohkoksi pitsishaaliksi.

What else I have forgot to write about? I guess at least what I brought with me from Japan. This is Kanebo knitting yarn, in gorgeous deep purple and since I have 250 grams of it I'm thinking of a large knitted shawl.

Palatakseni käsineisiin, tässä on lanka josta ne on neulottu. Lanka on Silk-Garden (fine) nimeltään ja se on 45% silkkiä, 10% kid mohairia ja 45% villaa. Eipä siitä kai sen enempää oikein voi sanoa, tätä väriä ostin 3 kerää ja reilu 1,5 kerää on vielä käsineiden jälkeen jäljellä. Kerällähän tätä on yhteensä 40 grammaa.

To return to the subject of the gloves, this is the yarn I knit them with. It is Silk-Garden (fine) which is to say really thin Silk garden. It is 45% silk, 10% kid mohair and 45% new wool. I think I can't say much more, I got three balls and I have bit more than 1,5 left after the gloves. One ball is 40 grams.

Ostin sitä kyllä sitten sen kolmen kerän lisäksi viisi tässä värissä...

I did get five more balls in this colour though..."Taas se kuvaa eikä anna ruokaa"

"She's taking pictures AGAIN and won't give me more food"


1 comment:

Suzanne said...

Adore the gloves!