2006/03/30

Helmiä kansalle joka Suomen keväässä vaeltaa!

Tänään oli varsin erinomainen postipäivä, sain kaksi kirjettä. Toinen tuli Villihelmestä, sisältäen haluamani korunosat ja ihan vähän vain helmiä. Alle 100g. Ei kerrota kenellekkän. Toinen tuli sitten HelmiQ:sta sisältäen no... pikkusen enemmän helmiä. Villihelmen paketissa ei oikeastaan ollut mitään yllättävää, muutaman kymmenen kertaa olen sieltä tainnut jo tilata ja aina laatu ja palvelu on yhtä varmaa ja miellyttävää. HelmiQ oli taas jossain määrin ihastuttava ja toisaalta vihastuttava tuttavuus: helmet ovat juuri niin ihania kuin netissä näyttävät, mutta voi: suurin osa saamistani helmistä oli vain pinnoitettuja. Kaikki eivät toki, mutta voisivatpa mainita sivuillaan mitkä helmet ovat pinnoitettuja, sillä ainakin minun ostopäätökseeni tämä olisi vaikuttanut. Olen vähän kahden vaiheilla siitä, tilaanko sieltä jatkossa. No, hinta ei ollut paha, joten todellisuudessa olen varsin tyytyväinen saamiini helmiin, pitää katsoa vielä kuinka käytännössä kestävät käytössä. Toisaalta pinnoittamisen puolesta taas puhuu upea värivalikoima: sen värisiä helmiä on vaikea saada aikaiseksi ilman pinnotetta, erikoisesti vadelmanpunaista. Aika paljon sai raaputtaa ennenkuin pinta meni rikki ihan värittömäksi, mutta enemmän pelottaa pinnan naarmuuntuminen.


Nuo pisarat ovat niitä HelmiQ:n päällystettyjä helmiä, mutta neulemerkkinä niiden pitäisi kestää hyvin, ellet suunnittele joko uittavasi neuletta jatkuvasti tai neulo rautalangasta. Nämä on tehty koon 6mm puikoilla, eli käytännössä sopivat alle 5mm puikoilla neulomiseen, sillä vaikka ne mahtuvatkin 6mm puikolle, eivät ne liiku niin kätevästi. Itse käytän saman kokoisia merkkejä 4mm puikoilla neuloessani Ene's scarfia, joka toivottavasti valmistuu ennen kesää.

Helminalle, kiitos kehuista :). Ilmoittelen vaikka suoraan sinulle jos tulen hankkineeksi noita samoja helmiä lisää.

1 comment:

Helminalle said...

Hei, kiitos :).
Täytyy pysytellä kuulosilla. Kummasti sitä alkaa tehdä mieli noita silmukkamerkkejä, kun oikein nättejä näkee. Tähän asti olen ihan hyvin pärjännyt ilmankin... pelkillä langanpätkillä.