2006/03/23

Kevättä odotellessa


Jotain pientä ja suloista, eli pirtanauhaa lyhyt pätkä. Piti kokeilla sopiiko mielestäni kiistatta Novitan  paras lanka, eli Florica tähänkin. Kyllä sopii. Saisivat vielä Novitalla palauttaa Florican lankakartan entiseen loistoonsa niin en enää paljoa katselisi muille maille etsiessäni hyvää perusvillalankaa. Tänä talvena Florica on palvellut päivittäin villasukkina (näitä on vain kaksi paria ja käytän niitä vuorittomissa talvikengissäni), eikä se ole nukkaantunut ihan ensimmäisten käyttökertojen jälkeen vaan kiillottunut ensimmäisen pörheyden tasoituttua kaksinkertaisena neulotusta langasta, yksinä lapasina, joita olen käyttänyt päivittäin valmistumisensa jälkeen ja kahtena pitsishaalina, mystery1:nä ja fbs:nä. Tämä on minun lankani, helppo, mutkaton ja villainen.

Vakituinen viimeistelykeijuni on ilmeisesti sairaslomalla ja valmista ei tunnu tulevan niin millään. Television vieressä olevalla neulepöydälläni makaa nyt jo kolmet lapaset, joista puuttuu yhteensä neljä peukaloa, sukkapari joista puuttuu toisesta kärki, kämmekkäät, joista toinen on vielä lankakeränä, hattu, josta on vikattu vain päälaki... Neulominen maittaisi, mutta isompaa projektia ei vielä osaa oikein alottaa kun lankavarasto pitäisi saada kuntoon. Niistä ihanista vihreistä langoista saisi jotain isompaa, mutta en tiedä mitä. Norot edelleenkään eivät kovin paljoa juttele, mutta varmaan kokeilen Stitch'n'Bitch Nationin palmikasohjetta niihin. Novitan neliraita wool, jota ostin lähemmäs kilon pussilankana vetelee viimeisiään puolikkaana kaulaliinana. Kaikki on kesken ja energiaa ei ole kovin paljoa, roolipelaaminen, uusi työ yliopistolla ja opiskelu vie kaiken ylijäävän energian. Neuloa voi enintään lukiessa tieteellistä artikkelia tai roolipelatessa, silloinkaan ei voi neuloa kovin monimutkaista, sillä molemmat ovat varsin intensiivisiä tapahtumia parhaimmillaan.

I made this pirtanauha on small loom with handweaving technique. I just had to try if my absolutely favourite yarn from Novita, Florica, would suit this also. It does. The yarn has served me well, this winter in the form of two pairs of socks which I use daily in my winter shoes, a pair of mittens with some kool-aid fair isle-hearts, mystery shawl, flower basket shawl and pretty much anything I've thought of knitting from it. I have one shawl and a pair of mittend lying unfinished of it right now.

Knitting isn't going too well, I have on my knitting table (which contains only recent projects) three unfinished pairs of mittens missing four thumbs, a pair socks missing with one unfinished toe, fingerless mitts with the other one still as a yarnball, scarf halfway done... I want to start a big project but I'm having trouble with my yarnstash and what I'd want to knit. The Noros still want to be knitted but I don't have any clue what to... I got Stitch'n'Bitch nation and I'm going to try the fingerless mitten pattern from there. I guess my new job, studies and roleplaying are taking up too large part of my time and I can knit only while reading articles and roleplaying and those two take too much concentration most of the time... oh well, at least Spring is almost here.

No comments: