2006/03/07

Tablets

Ei, en ole vielä aloittanut lääkitystä, tai mitään vastaavaa vaikka otsikossa puhutaankin tableteista. Aiemmin puhuin nauhalautaprojektistani, ja joku lukijoista avuliaasti kertoikin pelikorttiohjeesta ihanitsessä (löytyy ihan hakemalla hakusanalla lautanauha). Olin kyllä nähnyt ohjeen, mutta kyse ei ollut siitä, että pääsisin kokeilemaan tekniikkaa mahdollisimman nopeasti, vaan että saisin tehtyä itselleni kunnolliset laudat. Neljä lautaa on nyt valmiina, kuusi on työstövaiheessa reiät porattuina odottamassa viilausta ja loput 25 lautaa odottavat vasta ihan sahattuina neliöinä poraa ja viilaa. En usko että tarvitsen ensihätään kymmentä lautaa enempää niitä, joten työstän niitä sitä tahtia kun minusta itsestäni tuntuu hyvältä.
Maalasin tosiaankin eri puolet eri väriteemalla, jonka lisäksi lautojen ulkosivuilla kukin nurkka on maalattu omalla värillään käytön helpottamiseksi.

Ja jotta pysytään vielä vähän tiukemmin neuleaiheisessa asiassa, pitää kertoa, että kävin Menitassa jälleen kerran. Ei sieltä varsinaisesti mitään sen erikoisempaa tarttunut mukaan, mutta jostain syystä pätkävärjätyt langat näyttävät nykyään erikoisen hyviltä. En ole ennen omita värjäyskokeilujani hirveästi niistä välittänyt, lukuunottamatta kevään turkoosia nallea. Erikoisesti en ole välittänyt puna-kelta-vihreistä langoista, mutta nyt niitä tarttui mukaan ihan useampi kerä.


Langoista ja Nancy Bushin kirjasta Folk Socks on kyllä syyttäminen Pörröä, Johannaa, Anskua ja Annia, jota veivät minut kaupungille eilen ja käyttivät ensin ties missä ihanassa paikassa. Varsinaisesti siis Blippossa, josta mukaan tarttui Totoro-kännykkäkoru, Tokyo-Kanissa, josta mukaan tarttui pikamisokeittoa ja Hello Kitty -karkkeja ihan yhteiseksi riemuksi mieheni kanssa ja vielä Hobboksissa, josta tarttui tuo kirja mukaan. Lopuksi vielä Pörrön kanssa Menitaan josta ylläolevat langat. Kiitos teille kaikille ihanasta päivästä.


No, I haven't started on any medication, but I just found out that lautanauha-technique is called tablet weawing in English and hence the title. I've read about a pattern to make these tablets from playing cards in ihanitse and I could have made the cards that way had I wanted to. But the real target was to make tablets for years to come and enjoy. I've finished four and I have to make soon 6 more, but eventually I hope to finish like 50 of these. But after finishing ten I won't probably hurry to make any because it takes a lot of time to finish these.

I got some yarn and Nancy Bush's book Folk socks and the whole blame of this shopping spree goes to Pörrö, Johanna, Ansku and Anni, who took me shopping. First to Blippo, where I got Totoro-cellphone decoration, Tokyo-Kan, for some instant miso and Hello Kitty-candy and to Hobboks, where I bought the book. Lovely store by the way, nice couch and everything. After all this to Menita with Pörrö where I got the yarn in the picture.

1 comment:

Pörrö Sahlberg said...

Kaada ittelles vaan, Hyvä seura aina kelpaa :)

Ja tämä hamsteri osti menitasta vain yhdet puikot ja pitsinvirkkaushaarukan. Vaikka se yksi egyptipuuvilla huusi vielä illalla perään että osta osta osta :)