2007/08/16

Päivä 9

(Shortly in english: ryokan, Himeji castle, pagoda in Nara, deer in Nara)


Näkymä ryokanimme sisäpihalta.

This is from inside of the ryokan we were staying at.

Aikaisemmin käydessämme Kurashikissä olimme junasta nähneet mielekiintoisen linnan. Nopeasti selailemalla matkaopastamme selvisi, että kyseessä oli Himejin linna. Kiinnostuimme linnasta ja koska käytössämme oli junapassit, päätimme tehdäpäiväretken linnalle. Päivä oli kaunis ja aurinkoinen ja ainoa varjopuoli päivässä oli ettei linnan alueella saanut juoda mitään, joten useamman tutustumistunnin jälkeen molempien olo oli melkoisen tukala.Linnaan pääsi tutustumaan sisälle. Sisällä oli esillä mm. samuraiesineistöä sekä linnanherrojen kalligrafianäytteitä.

Reitti linnan sisällä kulki aivan ylimmän kerroksen kautta. Linna on varsin korkea rakennus ja portaat olivat viimeisissä kerroksissa hyvin jyrkkiä ja liukkaan oloisia. Kokemus oli kuitenkin upea, sillä linnassa oli monipuoliset selosteet myös englanniksi ja käytännössä kaikkialle pääsi vähintäänkin katsomaan. Monista paikoista kerrottiin myös mihin niitä oli historian kuluessa käytetti ja kerrottiimpa paikasta jopa kummitustarinakin.
Kotimatkalla poikkesimme ohimennen Narassa. Toivoimme kerkeävämme paikalle ennen auringonlaskua, mutta myöhästyimme noin puolella tunnilla. Se ei hirveästi kumpaakaan haitannut, sillä molemmat olimme käyneet aikaisemminkin Narassa ja tarkoituksena oli nyt tosiaan vain poiketa paikalla nopeasti.
Tärkein syy Narassa poikkeamiseen oli kesyt peurat. Valitettavasti kummallakaan ei ollut peuroille soveliasta syötävää, joten matkassamme takaisin tuli uudempi painos peuransyömästä Naran kartasta. Peurat ovat melkeimpä röyhkeitä halutessaan ruokaa eivätkä ne pelkää turisteja, jotka saavat valokuvata niitä rauhassa.

2 comments:

Anonymous said...

Voitko ottaa yhteyttä osoitteeseen ansa81(at)gmail.com?
En ainakaan ensikatsomalta löytänyt sivuiltasi sähköpostiosoitettasi.Olen tekemässä lehtijuttua, siksi otan yhteyttä sinuun.

TiinaR said...

Aivan upeita kuvia ja ihania lankoja blogissasi :)