2006/04/09

ERROR 45: missing ideas for title

Orkideamme on avannut kukkavanan kolmannenkin kukkasen. Aivan upea näky tuo, harkitsen vakavasti hurahtamista noihin kasveihin. Ne tuoksuvat, kukkivat älyttömän pitkään ja ovat upean näköisiä. Kuinkahan vaikea tuollainen on saada kukkimaan uudestaan? Vaatiiko se magiaa vai vain kärsivällisyyttä? Huomasin kanssa torstaina, että eräässä suosimassani pikaruokapaikassa, Kampin keskuksen Singapore Wokissa, on orkidea kassakoneen vierellä. Se ei nyt kuki, mutta ei se näytä kuolleeltakaan. Sitkeitä taitavat olla.

Neulominen ei oikein suju, mitä nyt vähän sukkaa pukkaa (kolme paritonta... varmaan esittelen jotkut kun ovat parillisia). Eneä en ole neulonut sitten maaliskuun ja ei oikein huvita. Epäilen vahvasti, että virkkauskauteni on palaamassa, sillä viime päivinä olen lähes kuumeisesti virkannut mallia nimeltä "Perhosliina" uudesta virkkausmaailmasta. Helmitöitäkin pukkaa päälle, kokeilin elämäni ensimmäistä Lariat-korua. Myöskin tutustuin toiseen tekniikkaan korvakoruja tehdessäni, oliko tämä nimeltä koralli?

Knitting isn't really doing it for me now, but beading and crocheting are. I'm currently working on a crocheted pansy with some butterflies lining it and I'm nearly done with the centerpiece. And on the beading front, I tried the corall -technique for earrings with cute results and then made my first Lariat-necklace. I think we'll be seeing more of these techniques in the blog later on. On the other front, our orchid has opened her third flower on the flower stalk and it is still incredibly beautiful. I wonder how crazy I'll go about orchids soon...

Korallikorvikset. Näihin käytin Villihelmen delica-sekoitusta ja HelmiQ:n kristallibiconeja. Noita molempia hankin kyllä lisää kunhan loppuvat.

The corall-earrings, delica and 4mm crystal bicones.

Lariat-koruni. Nauhana mikrokuitunauhaa Villihelmestä jälleen ja noita samoja biconeja vaijerissa. Varsin vinkeä korutyyppi.

The lariat-necklace. Microfiber and the crystals again.

Kävin myös ystäväni Johannan kanssa torstaina tutustumassa uutten Hobby pointin liikkeeseen Fredalla. Liike sijaitsee siinä, missä oli ennen Info-kirjakauppa. Valtaisan tilavan oloinen, mutta jotenkin vähän ehkä pimeänpuoleinen? Vai olivatko valot vain poissa päältä nyt auringon paistaessa... No, kuitenkin nyt jo koko liike tuntui hirmuisesti kivemmalta kuin se entinen askartelijan taivas. Mukaan tarttui myös niihin Helminallen ihastelemin silmukkamerkkeihin lisää helmiä ja tässä olisi:

Yhteensä 3 turkoosia merkkiä (nämä helmet ovat vain pinnoitettuja, väri saattaa kulua ajan kanssa paikoittain ja tätä onkin nähtävissä edellisen viestin lähikuvassa näistä, eli väri ei ole aivan tasainen helmen pinnassa edes juuri ostettuna), 5 oliivinvihreää ja 1 keskivihreä ja 1 iridisoidulla (öljymäisellä) pinnalla. Sydänhelmet ovat Knorr Prandelin -helmiä ja isot särmikkäät pallot ovat nimettömämpiä.

I also visited the new shop of local hobbyist store called "Hobby point". The new store is like 10 times the size of the old one and absolutely lovely. It was tad bit dark in there, but I guess they just had the lights off because it was sunny outside. There are available grand total of 3 turqoise, 5 olive, 1 mid-green and 1 oily-finish.

4 comments:

Helminalle said...

Hei, laitoin sulle postia noista silmukkamerkeistä - tykkään niistä!!

pirre said...

heip!
mulla on orkidea. ollut jo muutaman vuoden. alkoi yksivartisesta kolmikukkaisesta ja nyt siinä on neljäs varsi tulossa ja auenneita kukkia yhteensä 14. hoidan kasvia huonosti. jaksan kun muistan, eli liraus noin joka toinen viikko. näyttää olevan masokistiyksilö. se haluaa läpinäkyvän ruukun ja niukasti vettä. kesällä se on läkähdyttävässä auringonpaahteessa ja talvella samassa paikassa patterin porottaessa alhaalta päin. kun kukat putoaa (tämä mun kaveri aloitti kukintansa viime loka- marraskuun taitteessa ja jatkaa edelleen...), katkaise kuivunut varsi terveen ja kuolleen rajalta ja sekoita orkidealannoitetta veteen ja kastele. itse taisin kastella kerran, eli en tiedä onko siitä apua, mutta heti edellisen kukinnan loputtua alkoi kasvi työntämään uutta vartta. laitan kuvan omastani blogiini tässä lähiaikoina. ps. olen ylpeä kun anopin kasvi ei uusintakuki, mutta se hoitaakin sitä "liikaa" ;O)

möhönasu said...

Ei nuo orkideat vaikeita ole :) Aurinkoa, vettä ja ravinnetta, niin hyvin kukkivat uudelleen :)

Lellu said...

Hei!
Löytyykö vielä myytäviä silmukkamerkkejä?? Olisin kiinnostunut. Otathan yhteyttä? leila.pohjolainen@suomi24.fi