2014/07/14

Tour de Fleece 2014


Tour de Fleece on taas täällä. Tapahtuman nimen yhteneväisyys Tour de Franceen ei ole mitenkään sattumaa ja Tour de France onkin esimerkiksi jalkapallon maailmanmestaruuskisoja suositumpi tapahtuma niillä kehruu- ja neulonta-aiheisilla verkkofoorumeilla, joilla pyörin. Osa tästä taitaa olla tourin hengessä järjestettävien keveiden rinnakkaistapahtumien ansiota (eli tämän Tour de Fleecen ja sitten myös neulojille soveltuvan Tour de Sockin). Tour de Fleecen yhteishenki on hyvä ja pääasiana on haastaa enintään itsensä ulos mukavuusalueelta ja nauttia kehruusta ja käsillätekemisen tuottamasta hyvästä olosta.

Itselleni nämä tempaukset ovat hyvä muistutus siitä, mikä on oikeasti tärkeää elämässä ja harrastamisessa: sen tekeminen, mikä tuntuu hyvältä ja oikealta mutta myös kohtuudessa ja järkevyydessä pysyminen. Kehruu onkin itselleni hyvä tapa harjoitella kohtuutta, sillä kuten tämänkin blogin aiempien vuosien Tour de Fleece raporteista voi päätellä allekirjoittaneella on välillä vähän vaikeuksia pysyä siellä fiksun ja järkevän puolela. Tänä vuonna mennään jo kymmenennellä etapilla eikä ainakaan vielä ole iskenyt rasitusvammoja. Osa tästä johtuu varmaan vuosien varrella parantuneesta kalustosta (Majacraftin Rose on nyt vaan tukevampi ja ergonomisempi rukki kuin Kromskin Mazurka), mutta myös siitä, että harrastusten kanssa on oppinut pysymään sillä puolella, missä on hyvä olla.

Kaiken kanssa ei ole aina pakko ja erityisesti harrastusten kanssa tärkeää on muistaa se että saa ja pitää pitää hauskaa. Kaiken kilpailunkaan kanssa ei ole kyse siitä, kuka voittaa ja kuka on paras, vaan siitä, että voittaa itsensä. Itsensä voittamista on myös se, että rakastaa kaiken tämän jälkeen itseään vähän enemmän.

No comments: