2006/11/24

Kuvia

Muutama päivä sitten pyysin teiltä ehdotuksia kuvamuodossa mitä kuvaisin, ja sain nyt viimein kuvattua. Turha oli toivoa valoa, vaikka kuvasin nämä puolen päivän aikoihin kodissani, salamaa vaadittiin kaikkiin. Kuvat eivät tule olemaan sen erikoisemmassa järjestyksessä.

I few days ago I posted a meme about pictures from places in my home. I finally took the pictures, but since there was preciously little in natural light, they are taken with flash.

Päivä alkaa aamiaisesta. Koska söin aamiaisen juuri ennen kuvaussesiota, on leipä lavastettu, tee oikea. Muumimukeja minulla on lisäksi vaaleanpunainne "Rakkaus", musta "Muumipappa" ja tämän kesän erikoismuki, jossa on Muumipeikko uimassa.

My day begins with breakfast. Since I just had eaten breakfast, the bread is a set up, tea is right. Your basic green gunpowder. I have some other Moomin mugs in addition to the "The Groke" one, a pink one with theme of "Love", black "Moominpappa" and this summer's special edition with Moomintroll swimming.


Kotimme pahin sotku, minun ja mieheni työpöydän välissä.

The worst mess in our home, between my desk and my husband's.


Päivän neule, eli Conwyt Fortissima sockesta.

The knitted item I wore today, Conwys in Fortissima socke.


Kihla- ja vihkisormukseni, ylempi on kihasormus ja se on ihan pelkistetty valkokultasormus. Alapuolella on vihkisormukseni, Kalevalakorun perinteinen malli.

My engagement- and wedding rings. The one on top is the engagement ring, just plain white gold. In bottom is my wedding ring, by Kalevala koru. The wedding ring is made after the model of a ring that has been found in archelogical excavations in Finland.Suosikki rintaliivini. Eipä kai sen enempää, nämä ovat mukavat päällä.

My favourite bra. There isn't much more to this, they are really comfortable.


Yöpöytäni. Ostettu Kellopeli lifestyle clinicltä ja se on täyspuuta. Paljon kauniimpi se olisi ilman hirmuista rojuläjää. Ehkä sitten joskus...

My nightdesk, covered in stuff.

Ja koska lukijaamme kiinnosti yöpöydän laatikko, tässä. Yllättävän paljon tämä kertoo jo sinällään minusta.

And since one reader was interested what was in the drawer, here you go. You can learn surprisingly much about me based on this.


Sänkymme alusta. Pisteet sille, joka tunnistaa vasemman reunan laatikon. Muu tila on lähinnä tyhjää tilaa kissallemme.

Under our bed. Points to the one who recognized the box in left lower corner. Rest of the space is mostly empty, because the cat likes to play there.


Kehruukuva, tätä olen nyt kehräämässä. Kolmea väriä merinovillaa, aion kerrata nämä yhteen.

Spinningphoto, this is what I'm working on right now. Three colours of merino, I'm plying this with itself.

Rukkini, ja sen takana sohva, jossa yleensä neulon ollessani kotona. Koneeni on kannettava, joten saatan muutenkin työskennellä siinä. Sohvan edessä käsilaukkuni, jonka sisältö on tylsä, läjä paperia gradua varten ja lompakko.

My spinning whee, and behind it the sofa on which I usually knit while I'm home. My main computer is laptop, so I might work even here. In front of the sofa is my handbag, which has really boring contents, papers for my gradu and wallet.
Vessa, ei neliötäkään ylimääräistä. Vasemmalla suihkusyvennys, jossa on pyykkiä kuivumassa (ikean telineellä, koska sinin teline on noin 3cm liian leveä), oikealla käsienpesuallas.

Our toilet/bathroom with not one square meter of excess space. On left, shower corner with drying laundry, on right the sink for washing hands.

Eteinen, jos sitä siksi voi kutsua. Kuva otettu selkä kiinni ruokapöydässä.

Entrance room, if you can call it that. On right the door carpet and out door.


Keittiön ikkuna, sen äskeisen sohvan yläpuolella, nostin keittiökasvimme chilin tätä kuvaa varten paremmin esille. *Vilkutus chilin isille*.

The window in kitchen, above the sofa. I lifted the chili to front for the pick.


Keittiössä kun ollaan niin jääkaappimme sisältö. Kannattaa huomata suhteettoman suuri määrä juustoa verrattuna mihinkään muuhun.

And since we are in kitchen, the fridge. You might note the inpropotionally large amount of cheese here.


Työpöytäni, vasemmalla yöpöytä, oikealla sänky.

My desk, left the nightboard, right the bed.


Lankavarastoni. Suurin osa varastosta asuu tässä, korissa sekä pöydän hyllyillä. Hyllyillä on myös helmityötarvikkeeni. Kaikki on kätevästi saatavilla, jossei välitä siitä mihin langat survoo takaisin...

My yarnstash, most of it. In the desk, there are also my beading supplies and some more yarn.
Everything is easily at hand, if you don't mind stuffing back the yarn...

Yksi osa lisää lankavarastoani, pöydän ja sängyn välissä. Nämä langat ovat menossa rättiprojektin peittoon.

One more part of my yarnstash, these are dedicated to become a leftoverball - blanket.Kirjahylly, osa siitä. Tälläisiä hyllyjä joita kuvassa on kaksi, on meillä neljä. Lisäksi vielä kaksi puolikorkeaa hyllyä.

Part of our bookselves, we have altogether four large ones and two half sized ones.


Huh, valmista tuli. Kuvia tuli melko paljon, mutta esimerkiksi passikuvaa minulla ei ole tarjota, ellen kuvaisi passin sivua ja taidan sen jättää väliin. Lapsia ei ole, joten lelulaatikkoakaan ei ole. Nyt voikin kurkkia taas muiden blogeista lisää näitä!

Whew, finished. Quite a lot of pics, but some were still left out. This was sort of fun, since many others have been doing this as well.

7 comments:

Anonymous said...

Miten teillä siivotaan..?

zeska said...

Työläästi, noin kerran viikossa useimmiten lauantaisin, toinen nostaa rojut sängyn päälle, sohvan päälle yms lattialta, jotta mahtuu imuroimaan. Ei tuota rojua ole oikeastaan muualla lattialla juurikaan, mutta näyttää siltä että sitä olisi kaikkialla. Ei yksiöön vaan kovin paljon rojua pitkin mahdu, sattuivatpahan kuvat paljolti yhdestä nurkasta tulemaan.

Rieppa said...

Jääkaapin ehdottomasti oleellisin tuote on juusto, ja sitä tulee olla montaa sorttia aivan järjettömiä määriä :)

Kissa näkyi olevan, miten ihmeessä voit pitää lankojasi näkyvillä? Koulutusvinkit olisivat tarpeen! Jos meillä unohtuu lankaa tai keskeneräistä työtä esille, niin tuho on varma, kaikkien kolmen katin toimesta...

Anonymous said...

Mikä on tuo kukkaikkunalla oleva pitkälehtinen viherkasvi? Onko se aaroninsauva? Itselläni taitaa olla samanlainen, mutta nimestä en ole varma. Miten hoidat sitä? Onko se kukkinut?

zeska said...

Tuo kukka on apostolin miekka, eli jumping lily tms englanniksi. Se pitkälehtinen siis. Kukkii yleensä kerran vuodessa, kukat kestävät päivän. Hoidamme satunnaisella kastelulla ja sillä, että jaamme sitä kerran vuodessa useampaan rukkuun =).

PäiviT said...

Kiva nähdä kuvia kotinne sisäpuolelta! Työhuoneeni muistuttaa ällistyttävästi teidän käsityötarvikevarastoja :)
Minen kyllä nähnyt kuin yhden juuston jääkaapin hyllyllä, mutta uskon kertomustasi. Meillä asuu semmoinen tyyppi joka ei osaa päättää onko se mies vai hiiri, kun se vaan tykkää niin paljon juustosta...

zeska said...

Kyyllä minä tuosta semmoisen kuusi juustoa saan laskettua: alahyllyllä Edamia, yksi ylemmäksi niin salaneuvos, gouda, "joku juusto", sitten ylemmäs niin ilmeisesti goudaa kanssa ja jonnekin hautautuneena on parmesania, jota meillä on aina :)

Kirjahyllyt on muuten nyt siivottu! (ja työpöytäni vaihtanut asentoa, lanka/askartelurojuvuori näyttää silti ihan samalta)