2006/09/09

It is just as luscious as silk next to my skin


Kehräsin vähän saamaani silkkiä. Kuvan ruudut ovat tavallista 7mm ruutupaperia, joten voitte päätellä, että määrä on vähäinen. Silti metrejä tätä ihanuutta kertyi useampi. Jatkan tämän silkin parissa myöhemmin, kunhan olen tuon muutaman sata grammaa merinoa kehrännyt ja harjoitellut.

I spun a bit of the silk I got. The squares are 7mm wide so you can tell that the amount is tiny. Still, there is quite many meters of it. I'll spin the rest of it (a lot of it) untill I'm finished with the couple hundred grams of merino I'm practicing with for real.

Ja vielä vähän lähempää. Ihanaa, kiiltävää, kaunista, upeaa, mutta loput minun täytyy kehrätä värän tiukemmalle kiertelle. Uskoakseni tätä on riittävästi shaaliin.

And even close close-up. You can see all the gorgeousness of it in here, I'll spin the rest of it bit more tightly and I guess there is enough of it for a shawl.

3 comments:

Zoey said...

Aivan ihanan näköistä lankaa <3
Saat kyllä joskus esitellä rukkiasi myös ihan irl...

juuli said...

En ole vielä uskaltautunut kehräämään silkkiä, minun sormet on aina niin karheat. Käsittelitkö sormesi jotenkin enen kehräystä?

Sitten toinen juttu. Onnistuin löytämään vanhan rukin, mutta siitä puuttuu naru. Voisitko vaikka postat lähikuvan siitä, miten naru kulkee rukinpyörän ja värttinän välillä? Ja minkälaista lankaa siinä käytetään? Modernissa rukissani se on joustavaa muovia, vanhassa oletettavasti ei? Ja kuinka kireällä sen pitää / se saa olla?

zeska said...

Näin viimetekemisinä vielä ennen matkalle lähtöä kommentoin tähän:

Juuli:
Ei, en käsitellyt sormiani, mutta ihoni ei ole kovinkaan herkkä, ohut, kuiva tai karhea. Silkin kehrääminen tuntuu melko paljon merinon kehräämiseltä kahta asiaa lukuunottamatta: silkki on niin liukasta että kuitu tahtoo karata sormistasi, joten siitä joutuu pitämään enemmän kiinni, jolloin se kehräytyvä osa tuntuu välillä kuumuvan sormissa.

Naru ei kulje mitenkään erikoisesti pyörän ja "värttinän" (kai se on rukissa ollessaan siipi?) välillä. Tuossa siivessä on rullan lisäksi kehrä, joissa on uria, rullassa yksi ja kehrässä kaksi erikokoista. Kehrän uraa vaihtamalla voi vaikuttaa kierteeseen. Rukkini naru menee kahdeksikkolenkillä pyörän ympäri ja sitten poimin risteyskohtan yläpuolelta toisen narun rullan uraan ja toisen kehrän uraan. Naruni vaikuttaisi olevan vahattua nyöriä, varmaan pellavaa. Vaihtelen naruni kireyttä riippuen millaista lankaa haluan, se tappi rungon päässä säätää sen siiven sijaintia suhteessa rukin pöyrään ja muuttaa kireyttä. Haukisiimaa suositellaan rukin naruksi, sitä saa muistaakseni ainakin isommista lankakaupoista ja olisikohan joko normalolta tai toikalta.

Laitan kuvia kunhan palaan ja muistan :)