2014/10/24

Hiljaisia hetkiä Barcelonassa


Vaikka matkailu on kivaa ja avartavaa ja haluaa nähdä, tuntea  ja kokea kaiken, mitä maailmalla on tarjota, on tärkeää myös hidastaa ja hiljentyä. Matkustaminen ja lomailu ei saa olla suorittamista, vaan sen pitää olla olemista ja kokemista. En väitä, että olisimme istuneet paikoillamme puolet matkasta (kävelykilometrejä ihan kartalla kertyi päivittäin päälle 10) vaan että tietoisesti yritin muistaa pysähtyä. Hotellimme oli hyvä pysähtymiseen, sillä vaikka huoneeseen ei mahtunut juuri muuta kuin sänky, oli hotellissa ensimmäinen kerros, jossa oli pieni internetkulmaus (koneen nurkka näkyy kuvassa), espressokone (kulmauksessa) ja mukava terassi (selän takana, ette näe sitä ellei teillä ole Blade runnerista tuttua kuvankatseluteknologiaa käytössänne).

Näin turistikauden ulkopuolella rannatkin ovat hyviä rentoutumiseen. Suomalaiselle verelle 22 - 25 astetta lämmintä ja 20 asteinen merivesi on aivan riittävän lämmintä rannalla käveleksemiseen ja kahlaamiseen (yllättäviä maininkeja kannattaa kuitenkin varoa, ellei halua kulkea kotiin mekko "vesirajaan" asti märkänä) ja rentoutumiseen aurinkoisen päivän jälkeen. Rantabulevardilla oli lenkkeilijöitä ja rannalla muutama satunnainen kalastaja ja fiilistelijä, mutta ruuhkasta tai hälystä ei voi puhua. Hienoa on myös tuijottaa merelle ja  odottaa hetkeä, kun ei enää näe horisonttia.

Myös kaupungin yllä sai pysähtyä, mutta keskipäivällä ei jääty paahteeseen, vaan ihasteltiin pysähtymispaikkaa viereisen puun varjosta.

No comments: