2008/02/16

Bibliofiili

Pahoitteluni kaikille, jotka kuvittelivat edellisen viestin tarkoittavan että lopetan neulebloggauksen. Näin ei ole asian laita, aamulla ei ollut vain uutisten jälkeen fiilareita kirjoittaa tätä viestiä, joten päätin pitää pienen neuleblogitauon ja kirjoittaa ajatuksista, jotka silti halusin sanoa.

Viimeaikainen kirjasaldo on kotonamme ollut plussan puolella. Tänne saapui jo jouluna mieheltä pinon keskellä oleva turkoosi saksalainen sukkakirja, joka on kansikuvastaan huolimatta varsin mielenkiintoinen. Siitä ylöspäin olevat Voguen sukkakirja ja kaksi Yarn Harlotin kirjaa johtuvat tapaturmasta erään englantilaisen verkkokirjakaupan kanssa kun päätin haluta Pratchettin uusimman "Making money" teoksen. Varsinaiset helmet kuitenkin koreilevat pinon pohjalla, pohjimmaisena omistuskirjoitettu uusi suomalainen neulekirja Punokset puikoille ja sen päällä Poems of color ja The best of interweave knits, kaikki hankittu tuon loistavan suomalaisen neulekirjan julkistamistilaisuudesta Hobboksissa.

Mistään näistä kirjoista ei tietenkään mitään ole vielä neulottu tai edes puikoilla saakka, mutta ostankin neulekirjoja sillä ajatuksella että "sitten seuraavan kymmenen vuoden aikana". Usein ostamani kirjat ovatkin painottuneet historiallisiin tekniikoihin kuten pinon Poems of color, joka kertoo Bohuslaisista ruotsalaisista neulojista. Kirjassa on useampi ohje noihin 30-luvun neuleeseen ja ainoastaan muutama neuleista näyttää vanhanaikaiselta, useimmat voisivat olla vaikka tämän vuoden muotilehdistä.

Erityisen tyytyväinen olen Punokset puikoilla teokseen, kirjassa on ihanan monipuolisesti erilaisia neuleita ja tekniikoita sekä poiketen käytännössä kaikista kohtaamistani suomalaisista neulekirjoista siinä on myös isompia kokoja. Erityisen positiivista on se, ettei kirjassa ole menty siitä mistä aita on matalin ja täytetty puolta kirjaa 2o2n-kaulaliinoilla ja peruslapasilla, joiden ohjeet löytyvät jo sekä omasta päästä että monesta muusta paikasta hyllyssä. Suosittelen, kirja on kerrassaan loistava!

1 comment:

Meeri said...

Kiitos kauniista sanoista. Etenkin hyviltä ystäviltä kun kuulee tällaisia ja tietää että ne on ihan rehellisiä mielipiteitä, tulee tosi hyvä mieli, että on onnistunut hyvin jossain. Etusijalla oli kyllä omat toiveet, mutta ajateltiin myös neulojia, mitä te voisitte haluta :)