2007/07/06

Kauniit ja pehmeät - Soft and beautiful

Musta/black: Merino/silkki (silk)
Sininen/blue: Merino/pellava (linen)

Kaikki neljä ovat merinoa.
All four are Merino.

Nämä ovat kauniita, ihania ja upeita. Oli nimittäin niin, että Herran vuonna 2007 Turussa järjestettiin markkinat ja sinne lähti joukko espoolaisia kaupankäyntiin. Yllättäen kotiini kotiutui ihanaisia kehruukuituja, joskin pienellä taka-ajatuksella varustettuna. Eräs espoolainen nimittäin halajasi sukkalankaa ja ajatteli, että lahjomalla kehrääjää kuiduilla voisivat niistä pinkeimmät päätyä hälle neulottaviksi. Kauppias kuulemma oli Juuli. En itse osannut enkä ehtinyt näitä käydä hamuamassa Turussa saakka. Onneksi on minua viisaampia markkinankävijöitä.

They are beautiful, gorgeous and incredible. It was that Anno Domini 2007 there was a market at Turku and a group of people from Espoo traveled there. Surprisingly lovely spinning fiber found its way to my home, althought a small request was attached. One of the travelers wanted to have sock yarn and thought that by bribing the spinner the pinkest of them may become hers to knit. The seller was Juuli, I should have gone also to grab armful of these beauties.

Pinkki: Merino/nylon

6 comments:

juuli said...

Vai tännekö ne kulkeutuivatkin! Vähän ihmettelin siinä kauppaa tehdessä, kun tietääksenihän Marjut ei kehrää.
No, jos ohuesti kehräät, piisaa lanka vaikka mihin. Jos tarvitset lisää, hihkaisepa, vielä niitä on! Paprikanpunainen tosin alkaa käydä vähiin, koska kehrään Villasukalle n. 750g lankaa juuri siitä (vilkaisepa blogia niin ymmärrät). Vaaleanpunaisesta olen tehnyt sukkalankaa, postaan tässä lähipäivinä.
Eikun hauskaa kesän jatkoa ja hyviä kehruita! Tulehan ilmoittelemaan kun saat jotain valmiiksi.

Liisi Pupunen said...
This comment has been removed by the author.
Liisi Pupunen said...

Niin sitä vain äsken yritin sanoa, että ihania KUITUJA ja kiinnostaa nähdä mitä niistä syntyy, mutta kirjoitin lankoja, vaikka kyllähän minäkin näen, ettei niitä kuvissa ole vielä kehrätty. Pöllö mikä pöllö... Edelleenkin siis sinua tervehtii eilen Hobboksissa hihaasi nykinyt puolituttu, jolta kysyit, olenko koskaan kommentoinut blogiisi omalla nimelläni. Enpä ole vieläkään, mutta nyt olen sentään edes kommentoinut blogihäröilynimelläni. :)

zeska said...

Hii, Kiitos blogiterkuista, yksi "tuttu" lukija siis tunnistettu lisää. Aina on kiva kuulla kommenteissa ihmisistä joista oikeastikin tuntee - vaikka törmäisikin vähän oudossa ympäristössä ja tunnistaminen kestäisi :).

Suzanne said...

It's all beautiful, but especially the pink.

ilu said...

Tulin ihan tänne asti kiittämään!

Zeska, sä oot mun idoli!! Ratkaisu löytyi tietenkin tuosta vetohihnasta! Miten mä en sitä älynnyt!

KIITOS KIITOS KIITOS!