2007/04/29

Pendant

Massailin tällaisen tänään Premosta. Itse pidän Premosta enemmän, koska sen käsittelytuntuma on joustava, eikä se tahmaa ollenkaan samaan tapaan kuin Cernit. Lisäksi Premon väreistä on helpompi sekoittaa uusia värejä, käsittääkseni johtuen siitä, millaisia väripigmenttejä on massoissa käytetty. Kommenteissa massailuohjeista kyselleelle voisin neuvoa Ihan Kiva Elämä -blogin, jossa on parhaan tuntemani suomalaisen askartelumassailijan perusohjeita suomeksi. Erikoisesti blogin kategoria "Askartelumassat" sisältää neuvoja ja kuvia. Ylläoleva riipus on tehty ohjeella "Massoja ja maaleja 1". Omat kukkani on tehti yksinkertaisena millefionia, niin että pinoon on laitettu kahdenvärisiä massalevyjä, pino soikistettu ja sitten leikattu pätkiin, jotka on aseteltu ympyrään kukan muotoon.

I made this today with Premo polymer clay. The technique is really basic and it is described in "Ihan Kiva Elämä" -blog in finnish at "Massoja ja maaleja 1 (Clays and paints 1)" -tutorial.

2007/04/28

Se kukkii sittenkin!


Chilini kukkii! *tanssii pienen voitontanssin*

My chili is flowering! *dances a small victory dance*


Lisäksi liityin näihin:

2007/04/23

Elossa ollaan

Kaikenmoista kiirettä on pitänyt, toivottavasti voin kertoa lisää ja tarkemmin jo lähiviikkoina . Tässä odotellessa olen viihdyttänyt itseäni lankaostoksilla, kuvassa vasemmalta vastapäivään (eli alakautta) Onlinen bambusukkalankaa, Onlinen perussukkalankaa, Knitpicksin Glossia (tätä on yksi villapaidallinen), Knitpicksin memories, Onlinen yksiväristä luonnonvalkoista sukkalankaa ja keskellä Noron Silk Gardenia.

I wish I can soon tell why I've been so busy lately. Anyhow, I've acquired some new yarn (from left, going counter-clockwise) Online bamboo sock yarn, basic Online sock yarn, Knitpicks Gloss (a whole cardigan's worth of it actually), Knitpicks Memories, white Online sock yarn and Noro Silk Garden in the middle.


Uusi kesälaukkuni, mallia UFF-Sisters ja Zeska design -mallistosta, eli ostin vanhat farkut, jotka näkyvät edellisessä kuvassa pohjalla ja niistä ompelin itselleni kesälaukun. Laukussa on vuori Marimekon Ananas-kankaasta, vetoketjutasku ja vetoketju päällä.

This bag is from Zeska design's spring collection, made from jeans bought in a second-hand store. I sew a lining, a zipper pocket and a zipper to the top of it. So far, I love it .Jotain valmistakin, ensi talveksi perus feather and fan -kaulaliina mohair-viskoosista ja pari paria villasukkia, jotka on kuvattu käytettyinä (koska en hetivalmiina tai suoraan pesusta kuitenkaan muista kuvata niitä).

Some finished items, the scarf is basic feather and fan pattern with lovely mohair-viscose -blend and few pairs of socks (here they are photographed dirty and used since I never seem to remember to take a picture straight off the needles or out of the washing machine). The pink socks are my contribution to project spectrum.

2007/04/15

Huivin alkua

Työn alla on useampikin proggis, muutama sukkapari (viisi), pari villapaitaa ja kuvaan päätynyt huivintekele. Huivi on edistynyt ihan hyvin, varmaan piakkoin kuvia valmiista tuotoksesta.

I'm working on quite a many projects, a few pairs of socks (5 that I can count), couple of sweaters and the scarf in the picture. It has progressed well, I think I'll be able to blog about it finished soon.

2007/04/11

Kevät, olisiko se jo täällä?


Colinetten Jitterbug on uusi lankarakkauteni. Värit eivät valokuvaudu niin hyvin kuin haluaisin, sillä ne ovat hohtavan kirkkaat ja runsaat. Oikeanpuolisesta kerästä olen neulonut itselleni perussukat (ei kuvia koska ovat vähän no... ei niin edustuskunnossa juuri nyt kun oli pakko saada ne heti jalkaan, mutta katsotaan pyykkipäivän jälkeen jos muistan) ja näistä kahdesta suunnittelen nyt sukkia yhdessä. Varmaan varteen joku perinteinen kirjoneulemalli ja loppusukka jotain selkeää, ehkä joustinta? Taustalla näkyy nykyinen sukkaprojekti, Onlinen puuvillasukkalankaa, perussukka. Kaikenlisäksi ne ovat enemmänkin nyt Project Spectrumin värisiä, niin outoa kuin minulle on neuloa keltaista ja pinkkiä.

This is my new love in sock yarn, Colinette Jitterbug. The colours don't photograph that well, since they are very beautiful and rich. I've made a basic pair of sock from the ball on right (I think it is the colourway fire, I lost the label quite soon) and now I'm planning to mix it with the one on left which is called "Jay". I'm thinking of some quite traditional colourwork pattern for the leg and rest of the sock just something plain. On the background is my current active sock project, Online cotton sock yarn, in a basic plain stockinette sock pattern. They are my project spectrum work, since yarn is basically yellow and pink, with green highlights.

2007/04/08

Kaunottaria maisemissa - Beauties in sight

Neuloja oli käymässä täällä päin ja tarjouduin lounasseuraksi. Niin meille muutti Rowanin kaunista lankaa, kuvassa iltaauringon v iimeisten säteiden valaisemina. Kuvassa alla on suunnitelmantynkää miehen villaslipoveriin, olisikohan tällainen kiva? Alaosa siis leveää ribbiä, sitten rintakehän alla poikittainen pintaneuleraita, sitten yläosa sileää, mutta harteiden yli menisi palmikot, etu- ja takapuolet samanlaiset. Ehkä satulaolat? Kauluksen ajattelin vielä reunustaa palmikolla, mutta saas nähdä miten käy.

Sukka-arpajaiset voitti Outi, nimen julkistan sitten kun sukkaohjeenkin, todennäköisesti syksyn Ullassa.

A Knitter
was visiting where I live and I had lunch with her. Thus this Rowan moved to live with us, here in the light of the setting sun. In the picture there is also a plan for man's slipover, sleeveless one likely. I'm thinking of wide rib, the horizontal stripe of something and in the top part cables that go over shoulders in manly manner. Or maybe saddle-shoulders. I'd line the neck with a cable too, but haven't planned that yet.

The sock-name lottery was won by Outi, I'll announce the name later, probably in the autumn Ullaneule.

2007/04/06

2007/04/02

Is this what I think it is?

Alla olevalle sukalle saa ehdotella nimiä vielä tämän viikon lauantai-iltaan saakka, järjestän arvonnat sitten sunnuntaina. Toistaiseksi on tullut kivoja nimiehdotuksia, itse olen kallistumassa sellaisten ehdotusten suuntaan, jotka eivät liity sukan väriin itsessään. Jos keksii paremman idean nyt, niin sopii ehdottaa uudemman kerran, arpajaisiin ei kuitenkaan saa kuin yhden lippusen.

You can suggest names for the socks below up until the end of Saturday this week.